Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taką fasolkę możemy podać w klasycznej wersji z samą bułka tartą jaką pewno większość z nas pamięta z dzieciństwa lub w nieco urozmaiconej z dodatkiem startego parmezanu. To rewelacyjny dodatek do drugiego dani, ale nie tylko. Smakuje świetnie zarówno z mięsem pieczonym, duszonym czy gotowanym itp. Możemy ja zajadać również samą.
Szybka i smaczna
Odsłon: 1668
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 2355
Kalarepki to kolejny cud letniego sezonu. Myślę, że jest to niedocenione warz...
Odsłon: 152
Szybka i smaczna
Odsłon: 1668
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 2355
Kalarepki to kolejny cud letniego sezonu. Myślę, że jest to niedocenione warz...
Odsłon: 152
Składniki
Fasolkę myjemy i odkrawamy końcówki. Gotujemy w lekko osolonej wodzie al dente, odcedzamy. Czas gotowania jest uzależniony od tego, czy fasolka jest młoda czy stara. Na patelni podgrzewamy masło z oliwą, następnie dajemy bułkę tartą ,mieszamy aby bułka się ładnie przyrumieniła. Do przyrumienionej bułki dodajmy fasolkę, wszystko delikatnie mieszamy wykładamy na talerz, posypujemy startym parmezanem. Smacznego!