Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, latwe, miła alternatywa dla tradycyjnego mielonego.
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 116
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 130
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 807
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 168
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 89
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 516
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 116
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 130
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 807
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 168
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 89
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 516
Składniki
Wyjmujemy mięso na miseczkę. Dodajemy jajko, pieprz, sos sojowy, maggi lub vegetę i sok z cytryny. Wszystko według własnych upodobań smakowych.
Rozpakowujemy ciasto francuskie i wykrawamy kółka, które nadziewamy przygotowanym mięsem i dobrze zlepiamy. Wrzucamy na dobrze rozgrzany tłuszcz i pilnujemy gdyż bardzo szybko się smaży. Odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
Ponieważ mięso do farszu jest surowe, ja dawałam małe ilości farszu dodatkowo spłaszczając pierożki, tak by mięso sie rozeszło po całej ich wewnętrznej powierzchni i nie było niedosmażone, POdaję je z dipem majonezowo-pomidorowym: 3 łyżki keczupu, 2 łyżki majonezu, szczypta bazylii suszonej i sok z cytryny wg uznania. Smacznego :)