Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Duszone plastry karczku z cebulką podane z chlebem.
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 116
Mój karp zapadł w zimowy sen i przegapił Boże Narodzenie. Niestety, często mi...
Odsłon: 52
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 163
Niedawno upiekłam w aifryerze crumble truskawkowe, czyli zapiekane truskawki...
Odsłon: 39
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 116
Mój karp zapadł w zimowy sen i przegapił Boże Narodzenie. Niestety, często mi...
Odsłon: 52
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 163
Niedawno upiekłam w aifryerze crumble truskawkowe, czyli zapiekane truskawki...
Odsłon: 39
Składniki
Umyty, osuszony karczek kroimy na plastry o grubości 3 cm, posypujemy solą, pieprzem ziołowym i czosnkiem. Przyprawy dobrze wcieramy w plastry mięsa, przykrywamy i wstawiamy do lodówki na 1-2 godziny. Po tym czasie smażymy na rozgrzanym smalcu z obu stron plastrów na rumiany kolor.
Dodajemy pokrojone w pół plastry cebule, wcześniej osolone. Dusimy na małym ogniu pod przykryciem do miękkości mięsa i cebuli.
Uduszone kawałki karczku podajemy na ciepło z pieczywem. Smacznego!!!