Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pachnące lasem pyszne danie!
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 60
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 161
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 379
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 103
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 60
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 161
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 379
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 103
Składniki
grzyby oczyścić,umyć pod bieżącą wodą(szybko by nie naciągnęły wody)
Cebulę pokroić w kostkę,zeszklić na maśle
dołożyć pokrojone grzyby,liść laurowy,ziele angielskie,vegetę
dusić pod przykryciem często mieszając (by nie przywarły)ok 30 min.
Jeśli grzybki są miękkie ,zdjąć pokrywkę i przez ok.10 min.odparowywać ciąglę mieszając
W zależności od konsystencji i upodobań dodać 1-2 jaja roztrzepując w potrawie
dodać śmietanę zagotować,doprawić pieprzem,magii i sokiem z cytryny.Gdy grzybki troszkę przestygną dodać natkę pietruszki(drobno posiekaną) i zamieszać.PALCE LIZAC! ja najczęściej podaję z bułeczkami z masłem.