Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczone pierogi są pysznym dodatkiem do różnych zup,np,pomidorowej,barszczu,a mnie smakuja z zupą ogórkową.
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 19
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 47
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 43
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 851
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 187
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 19
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 47
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 43
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 851
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 187
Składniki
z mąki,jajek,mleka,drożdży ,masła i szczypty soli zagnieść ciasto i pozostawic do wyrośnięcia
boczek pokroić w drobna kostkę,wrzucic na patelnię i podsmażyć,dodać pokrojoną cebule,podsmażyć,dodać pieczarki i wszystko razem jeszcze podsmażyć,dodać sól i pieprz,wymieszać
z ciasta formowac kulki wielkości orzecha włoskiego,rozwałkować,nakładac farsz i dokładnie zlepić,pierogi posmarowac jajkiem i piec na rumiano
dobrze smakuja podane na ciepło ale tez sa smaczne na zimno