Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 121
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 171
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 53
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 141
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 121
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 171
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 53
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 141
Składniki
Kroję ryby w dzwonka, solę i pieprzę a następnie obtaczam w mące. I smażę. Każdą kolejną porcję układam na półmiskach.
Marchewkę i seler ścieram na tarce o dużych oczkach a cebulę w półtalarki. I smażę na tej samej głębokiej patelni na której smażyłam wcześniej ryby, najpierw cebulkę a jak się zeszkli, wrzucam marchewkę i seler. Podsmażam lekko a potem dodaję wody by się dusiła. Dość mocno solę i pieprzę żeby był wyrazisty smak. Na koniec dodaję koncentrat pomidorowy, ale z wyczuciem. Nie za dużo.
Jeszcze gorącą masą zakrywam ryby na półmisku.