Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam śledzie w occie. A jeśli są samodzielnie przygotowane, to już poezja. Warto zrobić je samemu.
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 50
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 101
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 335
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 50
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 101
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 335
Składniki
Zalewę zagotować i wystudzić. Oczyszczone i umyte dokładnie śledzie włożyć do miski, zalać je zalewą, przykryć miskę pokrywką i odstawić śledzie w zimne miejsce na minimum 30 godzin ( w zależności od wielkości śledzi ). Po upływie tego czasu ze śledzi usunąć kręgosłupy, śledzie można podzielić na podłużne płaty lub po usunięciu kręgosłupów zostawić w całości ( ja część zostawiłam całych a część podzieliłam i zawinęłam jak rolmopsy ). Cebule obrać, umyć i pokroić w półplastry. Do słoików lub innego naczynia układać śledzie, przekładać cebulą, oprószyć pieprzem, dolać 2-3 łyżki oleju i dopełnić zalewą ( zbierając ją z góry bo jest mętna ). Gotowe śledzie odstawić w zimne miejsce i spożywać na drugi dzień. Można je przechowywać dwa tygodnie.