Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super smak, papryczki idealnie rozpływają się w ustach. Wbrew pozorom nie ma z nimi dużo pracy. Polecam :)
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 25
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 64
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1017
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 109
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 148
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 25
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 64
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1017
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 109
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 148
Składniki
Papryczki umyć, wydrążyć nasiona.
W garnku zagotować wodę z octem, dodać papryczki i pogotować 4-5 min. Po tym czasie zahartować papryczki ( przełożyć do miski z zimną wodą, odcedzić, pozostawić do wystygnięcia ).
Serki utrzeć z czosnkiem - 5 szt. przeciśniętym przez praskę, dodać chili, zioła prowansalskie, pieprz , sól.
Papryczki nadziewać serkiem ( np. małą łyżeczką).
Do przygotowanych wcześniej słoików nakładać : 1 ząbek czosnku, szczyptę tymianku i faszerowane papryczki.
Olej zagrzać tak , aby był dobrze ciepły , ale nie wrzący. Zalać nim papryczki i dobrze zakręcić słoiki. Smacznego życzę :-)