Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cwibak to regionalna nazwa keksa. W 399 odcinku programu "Ewa Gotuje" Ewa Wachowicz zaprezentowała jak przygotować wytrawną wersję tego ciasta. Idealnie sprawdzi się w roli śniadania lub szybkiej przekąski.
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 6154
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 97
To pomysł na pyszne i proste do przygotowania danie, które każdemu zasmakuje....
Odsłon: 68
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 6154
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 97
To pomysł na pyszne i proste do przygotowania danie, które każdemu zasmakuje....
Odsłon: 68
Składniki
Jajka wybić do miski, wlać olej i zmiksować. Dodać mąkę, proszek do pieczenia i mleko. Wymieszać.
Dorzucić pokrojone papryki, pomidory i oliwki, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Przyprawić solą i pieprzem. Wymieszać i przełożyć do keksówki wyścielonej papierem do pieczenia. Na wierzchu ułożyć kilka pokrojonych oliwek.
Wstawić na około 45 minut do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C (termoobieg). Przed wyjęciem sprawdzić patyczkiem czy ciasto w środku jest suche.