Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne,bezmięsne danie,które można podawać np z ziemniakami lub samodzielnie:)
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 27
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 212
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 221
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 27
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 212
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 221
Składniki
Cukinie umyć,obrać,przeciąć wzdłuż i łyżeczką wydrążyć trochę miąższu.Tak przygotowane cukinie zblanszować,wystudzić i ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym tłuszczem.
Cebulę obrać,pokroić w kostkę z zeszklić na oleju.Papryki umyć,usunąć gniazda nasienne,pokroić w kostkę i dodać do cebuli.Pomidory obrać ze skórki,pokroić w kostkę i również dodać do reszty warzyw,razem z pokrojonym miąższem z cukinii.Wszystko razem dusić kilka minut,następnie dodać przeciśnięty przez praskę czosnek,zioła prowansalskie i doprawić pieprzem i solą.Tak przygotowanym farszem napełnić wydrążone cukinie,posypać na wierzchu startym żółtym serem i zapiec ok 15-20 min w temp.200 st