Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
O : )
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 149
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 189
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 149
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 189
Składniki
Filety ugotowałem razem z cebula , czosnkiem , kostka bulionową , solą , pieprzem i masłem w 4 szklankach wody. Gotowałem do miękkości kurczaka. Po wyjęciu z pierś drobno pokroiłem , dodałem szczypiorek. Odmierzyłem i zagotowałem 3 szklanki bulionu , w którym gotował się kurczak. Wsypałem mąkę , stopniowo dosypując ja , energicznie mieszałem , gotowałem do zgęstnienia , aż powstało ciasto . Po wyjęciu z garnka , gdy wystygło dodałem dwa żółtka i zagniatałem , aż nie było grudek. Następnie rozwałkowałem ciasto do grubości ½ cm i powycinałem kółka , u mnie szklanką . Na każdym ułożyłem trochę sera i porcję farszu z kurczaka. Brzegi skleiłem mocno ponad farszem , formować trzeba tak aby przypominały udka kurczaka ( mnie nie za bardzo się to dzisiaj udało) , ale cóż tak bywa. Panierowałem w roztrzepanym białku , a potem w tartej bułce. Smażyłem w głębokim tłuszczu , co jakiś czas odwracałem , aby równomiernie się zrumieniły