Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 46
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 104
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 93
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 80
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 46
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 104
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 93
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 80
Składniki
Ze wszystkich podanych składników z wyjątkiem kakao i mleka szybko zagnieść ciasto chłodnymi rękami, i podzielić na 2 równe części. Do jednej dodać kakao połączone z mlekiem. Odstawić do lodówki na godzinę. Po schłodzeniu rozwałkować ciasto na grubość 0,5 cm z brązowego ciasta wycinać szklanką okręgi, a z białego kieliszkiem buźki i uszy. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok 10-12 minut. Po wystudzeniu z czekolady zrobić oczy i buźki.