Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na bezglutenowe ciasteczka jaglane.
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 169
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 225
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 169
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 225
Składniki
W jednej misce łączymy składniki suche: mąka, wiórki kokosowe, soda, cynamon mielony, imbir. W drugiej misce mieszamy jajka i przestudzony olej kokosowy. Jajka z olejem roztrzepujemy trzepaczką na gładką masę. Następnie wszystkie składniki razem mieszamy i wyrabiamy ciasto na jednolitą gładką masę. Z ciasta formujemy małe kulki i spłaszczamy. Gotowe ciasteczka układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. By ciasteczka wyszły nam równe odmierzamy kulkę za pomocą łyżki. Pieczemy w temperaturze 190 stopni z termoobiegirm przez 13-14 minut do momentu zarumienienia się. Mąka jaglana jest bez glutenowa, więc ciasteczka mogą jeść osoby będące na diecie bezglutenowej.