Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Hiszpańskie churros na bogato-z sosem czekoladowym na gorąco to poezja dla podniebienia. Nie można na jednym poprzestać, na dwóch też nie! Te patyczki są tak samo pyszne jak kaloryczne. Warto je raz w roku usmażyć zamiast klasycznych pączków czy faworków. Idealna karnawałowa słodka przekąska.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 121
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1708
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 595
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 232
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 107
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 813
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 121
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1708
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 595
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 232
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 107
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 813
Składniki
Mleko przelewamy do rondelka zagotowujemy z cukrami oraz szczyptą soli, gdy się zagotuje zmniejszamy ogień na minimum i wsypujemy mąkę, energicznie mieszając drewnianą pałką do ucierania ciasta, Az ciasto będzie jednolite, gęste i odejdzie id ścianek naczynia zbijając się w kulę. Zestawiamy z ognia. Studzimy do temp pokojowej-może być lekko ciepłe.
Ciasto miksujemy wbijając kolejno po jednym jajku. Następnie wkładamy do rękawa cukierniczego z tylką w kształcie gwiazdki. Szeroki kawałek papieru pergaminowego tniemy na paski o wym około 9/12 cm i wyciskamy na nie ciasto tak aby na jednym papierze były dwa paski ciasta.
Olej rozgrzewamy w szerokim rondelku do koło 180*c wrzucamy ciastem na olej i smażymy po 3 minuty z każdej strony. Po chwili od wrzucenia churros same odejdą od pergaminu. (Paski papiera wyciągamy w trakcie smażenia) Upieczone wyciągamy na talerz wyłożony ręcznikiem kuchennym.
Sos: Czekoladę roztapiamy ze śmietanką i odrobiną chili w gorącej kąpieli wodnej aż powstanie gładki sos . Churros podajemy z gorącym sosem czekoladowym.