Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 65
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 119
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 65
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 119
Składniki
Spora garsc szczypioru z dymki lub cebuli,jest bardziej soczysty od zw. szczypiorku,oplukac , posiekac drobno, poslic i utrzec w naczyniu, mozna lyzka zmiazdzyc zeby polaczyl sie z sola.
Powinnam napisac zeby w pierwszej kolejnosci przegotowac litr wody i ostudzic. Dosc chlodna woda zalac zmiazdzony szczypior,wymieszac, dolac ok. 1szkl.smietany kwasnej, wymieszac, dolac octu, wymieszac. Nie podaje ilosci skladnikow poniewaz zawsze robie to na oko, w kazdym razie chlodni powinien byc ostry tzn. doprawiac sola i octemdo uzyskania porzadanego smaku. Zamiast octu mozna dodac inny w/g uznania"dokwasniacz".
Mozna go pic jako napuj, albo podac na kolacje do popijania ziemniaczkow polanych sloninka . smacznego.