Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chlebek idealny do przygotowania kebaba.
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 29
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 241
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1687
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 121
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 29
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 241
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1687
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 121
Składniki
Składniki zagniatamy na gładkie ciasto i formujemy dużą kulę i odstawiamy na 15 min.
Po tym czasie dzielimy ciasto na 8 części i z każdej robimy kulkę, smarujemy oliwą i odstawiamy na 15 min. Po tym czasie każdą z kulek wałkujemy na cienki placki i odstawiamy dalej na 15 min. Po tym czasie wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 220 stopni na około 8 min. Czasu trzeba pilnować bo każdy piekarnik jest inny. Chlebki mają ładnie wyrosnąć i się zarumienić. Jeżeli pominiemy te czasy oczekiwania to chlebek nam nie wyrośnie.
Można je wypełnić dowolnym nadzieniem. U mnie surówka kebabowa, kurczak i sos. Smacznego!