Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, kruche i cieniutkie jak papier chipsy. Polecam.
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 135
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 167
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 903
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 135
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 167
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 903
Składniki
Wszystkie listki płuczemy, dokładnie osuszamy. Osuszanie jest tu kluczowym warunkiem otrzymania dobrych chipsów. Lekko skrapiamy olejem, doprawiamy solą, pieprzem i papryką, mieszamy. Listki rozkładamy na blaszce z papierem, tak żeby nie stykały się ze sobą. Pieczemy w 130 C około 10 minut.