Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 90
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 41
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 236
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5397
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 90
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 41
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 236
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5397
Składniki
1) Fasole dobrze wymozczyc,po czym ugotowac w osolonej wodzie. Cebule,czosnek obrac i posiekac. Mieso oplukac,pokroic w drobna kostke i podsmazyc na patelni w goracym tluszczu.
2) Dodac cebule, czosnek i dusic na malym ogniu,az cebula stanie sie szklista. mieso przelozyc do rondla i wymieszac z ugotowana odsaczona fasola.
3) Calosc doprawic pieprzem,cayenne,sola oraz papryka w proszku.
4) Pomidory zanurzyc na chwile w goracej wodzie i obrac ze skorki. Papryke umyc,pokroic w paseczki i wymiesac z miesem, rzucic papryczke chili,dodac nieco cieplej wody i dusic pod przykryciem okolo 1,5godz na malym ogniu.
5) Bezposrednio do rondla wkroic pomidory i dusic jeszce 15min. Podawac z ryzem lub pszennym pieczywem.