Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny sos do potraw z Grilla oraz przekąsek.
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 46
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 62
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 61
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1032
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 233
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 46
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 62
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 61
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1032
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 233
Składniki
Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Zrumienić na maśle. Następnie dodać mąkę pszenną, razem wymieszać i jeszcze chwile smażyć. Dodać zimny (letni) bulion, razem wymieszać i zagotować. Lekko ostudzić i zmiksować blenderem.
Żółty ser zetrzeć na tace o dużych oczkach. Dodać do sosu i podgrzewać na małym ogniu, aż ser się roztopi i zagęści sos. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Gotowym ciepłym sosem polewać np. kotlety, gołąbki lub makaron.
Smacznego.