Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przeglądając prasę kulinarną natknąłem się na przepis Kurta Schellera , a że ser kozi bardzo mi smakuje , pokusiłem się na wypróbowanie tego przepisu. Przyznam ,że smakuje niesamowicie. Szczególnie polecam jako lekką kolację.
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 121
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 171
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 53
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 141
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 121
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 171
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 53
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 141
Składniki
Ziemniaki umyłem , obrałem i pokroiłem w plasterki. Włożyłem do wrzącego wywaru , gotowałem do czasu aby ziemniaki były ugotowane , ale nie były zbyt miękkie. Odsączyłem i przełożyłem na talerz. Sos : orzeszki pinii uprażyłem na suchej patelni. Składniki na sos wymieszałem , dodałem do niego uprażone orzeszki. Ser pokroiłem plasterki. Ułożyłem je na ziemniakach , polałem sosem. Podałem z bagietką.