Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i mięciutkie bułeczki drożdżowe z nadzieniem czekoladowym i chrupiącą kruszonką idealne do kawki jak również na piknik,w podróż oraz jako drugie śniadanie do szkoły lub pracy.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 126
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1719
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 601
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 241
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 111
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 126
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1719
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 601
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 241
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 111
Składniki
Do miski wsyp mąkę dodaj cukier, cukier waniliowy,olejek, sól , żółtka oraz suche drożdże , wymieszaj następnie dolej mleko i masło.Za pomocą miksera lub ręcznie wyrób jednolite i elastyczne ciasto.Wyrabiaj około 10 minut , następnie odstaw na godzinę w ciepłe miejsce żeby wyrosło.
Ciasto wyjmij na stolnicę oprószoną lekko mąką rozwałkuj i za pomocą szklanki wycinaj kółka na każde kładź łyżeczkę nutelli i formuj bułeczki Gotowe bułeczki posmaruj roztrzepanym jajkiem i posyp kruszonką.Przykryj ściereczką i odstaw na 20 minut żeby odpoczęły.Nastepnie ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.Piecz około 30 minut w temperaturze 180st.Smacznego.