Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
mieciutkie i pyszniutkie w sam raz na dlugie zimowe wieczory;)
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 86
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 38
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 232
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5391
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 86
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 38
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 232
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5391
Składniki
maslo stopic i ostudzic. drozdze rozetrzec z lyzka cukru i pol szkl cieplego mleka i odstawic na 10 min. make przesiac dodac zoltka reszte cukru i mleka ,cukier waniliowy i szczypte soli. Wyrobic wlewajac pod koniec maslo. wyrobic i odstawic na 30 min.
nastepnie cisto jeszce raz wyrobic rwac okragle kuleczki i formowac bulki( nadziewajac czym kto ma ochote) buleczki ulozyc na natluszczonej blasze odstawic na 15 min posmarowac rozmaconym jajkiem i posypac kruszonka( troszke maki,margaryny i cukru). piec ok 20-25 min w temp 180 st. SMACZNEGO;)