Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie chcę ponownie pisać że jest to bardzo szybka i prosta do zrobienia przekąska która świetnie smakuje zarówna na ciepło jak i na zimno, napiszę tak : poniżej są wypisane składniki, zerknij na nie i poczuj ten smak który zakosztujesz jak tylko przygotujesz sobie tą przekąskę
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 748
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6494
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 142
Smarowna pasztetowa do chleba zrobiona w jelicie grubym prostym wieprzowym.
Odsłon: 1110
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 748
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6494
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 142
Smarowna pasztetowa do chleba zrobiona w jelicie grubym prostym wieprzowym.
Odsłon: 1110
Składniki
Z brokułu wycinam kilkanaście ładnych różyczek, wrzucam je do wrzątku i gotuję ok 4 minut. Cedzę i przelewam zimną wodą je w cedzaku. Ciasto francuskie dzielę na kwadraty wielkości ok 8x8 cm. Na każdy kwadrat kładę po kawałku salami, sera pleśniowego, brokułu i po 2 plasterki pomidorka koktajlowego. Zapiekam ok 10 minut w 180oC. Po upieczeniu posypuję pieprzem (aby nie powiedzieć "pieprzę"(: ) Do podawanych na zimno idealnie pasuje sos czosnkowy. Na blogu poglądowe zdjęcia z przygotowania