Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pokusa dla małych i dużych dzieci, idealne bułeczki na drugie śniadanie.
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 35
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 88
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 273
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 35
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 88
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 273
Składniki
1. Cebule obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodaję drobno pokrojone pieczarki. Smażę około 10 minut i doprawiam pieprzem oraz solą. 2. Paprykę konserwową oraz szynkę kroję bardzo drobno, łączę z grzybami. Chwilkę smażę, studzę farsz. 3. Ser żółty ścieram na tarce o dużych oczkach, dodaję do farszu.
4. Ciasto na pizzę kroję na małe kwadraty, na każdym kawałku ciasta układam po łyżce farszu.
5. Brzegi ciasta zawijam do góry, zlepiam tak żeby powstały mi kule i układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. 6. Żółtko roztrzepuję i za pomocą pędzelka smaruje wierzch ciasta. 7. Piekę w rozgrzanym piekarniku 15 minut w 180°C
8. Bułeczki gotowe, przed podaniem polewam ketchupem. 9. Smacznego.