Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wjątkowo smaczne lecz dość pracochłonne .
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 30
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 38
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 43
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 37
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 30
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 38
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 43
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 37
Składniki
Umyte i oczyszczone z błon mięso pokroić w słupki i obrumienić na tłuszczu, podsypać mąką i jeszcze chwilę smażyć. / Smażymy w garnku w którym później będzie się gotowała potrawa./
Następnie podlewamy wodą idusimy pod przykryciem aż mięso będzie miękkie .
Cebulę kroimy w piórka i podsmażamy , dodając pod koniec pokrojone pieczarki i paprykę Jeszcze chwilę dusimy i dodajemy do garnka z mięsem .
Ogórki kiszone kroimy w słupki i również dodajemy do mięsa . Wszystko dusimy do miękkości.
Przyprawiamy solą pieprzem , ostrą papryką .Pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy i doprawiamy śmietaną .
Podajemy z kluskami ziemniaczanymi ,kładzionymi i warzywami .Danie to można traktować jako przystawkę i wówczas uzupełniamy je pieczywem .