Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejna propozycja na mini kanapeczki na imprezę. Pieczona ricotta w połączeniu ze skórką z cytryny i przyprawami ma ciekawy i delikatny smak.
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 75
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 136
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 75
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 136
Składniki
Ser ricotta mieszamy razem z jajkiem, doprawiając do smaku przyprawami. Cytrynę parzymy wrzątkiem, ścieramy skórkę z cytryny na drobnych oczkach - dodajemy do masy. Blachę (22x28) smarujemy delikatnie olejem, wylewamy naszą masę i zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni ok. 40 minut. Upieczoną ricottę kroimy, układamy na bagietkę i posypujemy drobno posiekanym avocado i ziarnami czarnego sezamu.