Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babeczki z rozmarynem i jabłkami uduszonymi na masełku smakują genialnie. Mięciutkie, delikatne, takie na jednego gryza, no może na dwa. Bardzo nadają się na imprezy, imieniny, spotkania. Proste i szybkie do zrobienia. Bardzo polecam!
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2135
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 976
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 218
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20991
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2135
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 976
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 218
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20991
Składniki
Jabłka pokroić w kostkę. Jeśli chcecie możecie obrać skórkę, ja zostawiam. Rozmaryn drobno posiekać i razem z jabłkami, łyżką cukru i masłem wrzucić do garnuszka i poddusić około 4 minut. Nie trzeba dolewać wody. Chwilę ostudzić.
Ciasto francuskie pokroić ciasto na kwadraty. Formę na mufiny wysmarować tłuszczem lub wyłożyć papierem do pieczenia. Kwadraty z ciasta francuskiego wkładamy formy. Napełniamy jabłkami do około 2/3 foremki.
Śmietanę, żółtka i cukier rozbić widelcem lub trzepaczką i polać po jabłkach. Piec w nagrzanym piekarniku około 20 minut na złoty kolor. Smacznego!