Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 58
Delikatne mięso z polędwiczek wieprzowych idealnie nadaje się na grilla. Szas...
Odsłon: 6619
Młody bób w pomidorach z oliwą z oliwek, miętą, natką i bazylią. Podałam z ry...
Odsłon: 56
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 58
Delikatne mięso z polędwiczek wieprzowych idealnie nadaje się na grilla. Szas...
Odsłon: 6619
Młody bób w pomidorach z oliwą z oliwek, miętą, natką i bazylią. Podałam z ry...
Odsłon: 56
Składniki
Jajka ugotowałem na twardo. Ostudziłem, oddzieliłem żółtka od białek, rozgniotłem je osobno. Białka wymieszałem z połową majonezu, żółtka z resztą majonezu. Lekko posoliłem do smaku. Awokado przekroiłem wzdłuż na połówki. Ostrożnie, aby nie uszkodzić skórek, wyjąłem miąższ, rozgniotłem go, podzieliłem na dwie porcje. Połowę wymieszałem z białkami, resztę z żółtkami. Plastry łososia ułożyłem płasko, nałożyłem na nich masę jajeczną, żółtą i białą obok siebie. Każdy plaster oprószyłem grubo mielonym pieprzem. Zwinąłem w rulon. Włożyłem łososia do skropionych sokiem z cytryny skórek awokado.