Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wędzona makrela jest bardzo pożywna, bogata w białko i kwasy tłuszczowe Omega-3 (ważne dla zdrowego serca) oraz witaminy i minerały, dlatego powinna często gościć na naszych stołach. Wędzona ryba jest dość słona, więc nie ma potrzeby dodawania do pasty soli. Jednak obfite posypanie pieprzem świetnie podkręci łagodny smak twarogu i cebulki. Możesz wykonać awanturkę tak, by miała gładką, kremową konsystencję lub by struktura poszczególnych składników była bardziej wyraźna. Pastę serwuj na kromce chrupiącego pieczywa.
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 266
Nie masz pomysłu na przygotowanie dania na święta, oto przepis dla Ciebie. So...
Odsłon: 1399
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6473
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 212
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 266
Nie masz pomysłu na przygotowanie dania na święta, oto przepis dla Ciebie. So...
Odsłon: 1399
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6473
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 212
Składniki
Obierz rybę ze skóry, usuń kręgosłup i mniejsze ości – możesz użyć do tego celu pęsety. Rozdrobnij palcami makrelę i przełóż do miski. Obierz cebulę, pokrój w drobną kostkę i też przełóż do miski. Dodaj pokruszony, biały ser, majonez, ketchup i porządnie dopraw czarnym pieprzem. Wymieszaj wszystkie składniki na gładką masę. Jeśli pasta jest zbyt zbita, dodaj więcej majonezu lub śmietany.
Awanturką smaruj pieczywo, podaj z plackami ziemniaczanymi lub użyj jako farsz do naleśników. Udekoruj świeżym szczypiorkiem.