Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam eksperymentować w kuchni a ta przystawka jest tego dowodem. Czasami mając w lodówce kilka składników, możemy wyczarować cuda. Jeśli tylko jesteśmy na tyle kreatywni, aby z niczego zrobić COŚ! To właśnie przykład jak ze zwykłej bagietki można przygotować potrawę, której smak, aromat a nawet sam wygląd zachęca nas do zjedzenia. Cudowne, kruche i puszyste w środku pieczywo, możemy przygotować na tysiąc sposobów.. Ja pokażę moją własną wariację z BAGIETKĄ! smacznego xoxo
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 22
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 717
Skrzydełka po pańsku to idealne danie do serwowania w trakcie rodzinnych okol...
Odsłon: 3757
Dzisiaj przygotowałam zapiekanki , które bardzo lubimy. Przygotowałam je troc...
Odsłon: 430
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 2287
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 22
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 717
Skrzydełka po pańsku to idealne danie do serwowania w trakcie rodzinnych okol...
Odsłon: 3757
Dzisiaj przygotowałam zapiekanki , które bardzo lubimy. Przygotowałam je troc...
Odsłon: 430
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 2287
Składniki
Bagietkę pokroić. Na patelni roztopić 40 g masła z dodatkiem oliwy, dodać rozmaryn, tymianek, sól oraz czosnek. Kiedy przyprawy się delikatnie zarumienią grzanki układamy na patelni i chwilkę podsmażamy aby obtoczyły się w aromatycznym maśle. Ser feta dusimy widelcem, stopniowo dodając jogurt (do momentu aż masa będzie gładka) następnie doprawiamy solą, pieprzem oraz gałką. Obtoczone w maśle grzanki smarujemy kremem, drugą część dekorujemy serem blue. Całość wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 160 stopni C i podpiekamy do momentu zarumienienia.