Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Żurek w chlebie"
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 39
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 24
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 740
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 160
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 39
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 24
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 740
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 160
Składniki
Chleb wydrążamy, smarujemy białkiem jajek i pieczemy przez 10 min. Boczek kroimy w kostkę i gotujemy przez 30 min. Dodajemy pokrojone warzywa, sól i pieprz.
Gdy zmiękną, wlewamy zakwas, dodajemy czosnek i majeranek. Zupę zabielamy śmietaną, wlewamy do chleba i wkładamy jajka pokrojone w ćwiartki.Źródło: Świat Seriali