Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Żur sandomierski podany z jajkiem, w pszennym chlebku"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 171
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 225
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 171
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 225
Składniki
Grzyby namaczam przez noc i gotuję do miękkości około godziny. Cebulę i czosnek obieram i smażę na 2 łyżkach oleju.
Do garnka wlewam bulion, dodaję cebulę, pokrojone: boczek, szynkę i kiełbasę oraz grzyby, ziele i liść laurowy. Gotuję na wolnym ogniu około 10 minut. Na koniec dodaję zakwas, trochę wody z gotowania grzybów i śmietanę.
Doprawiam do smaku suszonym majerankiem, pieprzem oraz solą. Podaję w chlebkach z pokrojonymi jajkami oraz posiekaną natką.
<strong>Magdalena Kaczmarek z Poznania</strong>Źródło: Tina