Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zaśnieżone rogaliki"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2123
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 970
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20985
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2123
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 970
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20985
Składniki
Mąkę przesiej. Dodaj jajka, sól, mleko, masło, drożdże, cukier i rum. Zagnieć ciasto, przykryj ściereczką, odstaw na godzinę. Ciasto rozwałkuj, wycinaj z niego rogaliki, przykryj i odstaw.
Ciastka wrzucaj na rozgrzany olej, smaż na rumiano. Osącz z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Wystudzone rogaliki natnij. Śmietanę ubij, dodaj cukier puder. Nałóż ją do szprycy, wciśnij do środka rogalika. Posyp cukrem pudrem.
Czas: około 2 godzin.Źródło: Dobry Tydzień