Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś słodkiego do kawki zawsze jest mile widziane, bułeczki drożdżowe z powidłami
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 750
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6497
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 145
Smarowna pasztetowa do chleba zrobiona w jelicie grubym prostym wieprzowym.
Odsłon: 1125
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 750
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6497
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 145
Smarowna pasztetowa do chleba zrobiona w jelicie grubym prostym wieprzowym.
Odsłon: 1125
Składniki
1. Wszystkie składniki na rozczyn łączymy ze sobą i odstawiamy do wyrośnięcia 2. Do miski dużej wsypujemy mąkę, wbijamy żółtka, wsypujemy cukier, dodajemy rozpuszczone masło, wlewamy mleko oraz rozczyn i wyrabiamy ciasto. Odstawiamy do wyrośnięcia
3. Kiedy ciasto już podwoiło objętość, ręką urywamy po kawałku ciasto, w środku umieszczamy po łyżeczce powideł śliwkowych i zawijamy dokładnie robiąc, kuleczki 4. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy 30 minut w 180°C
5. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem 6. Smacznego