Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Rolada chlebowa"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 35
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 52
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 61
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 57
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 35
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 52
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 61
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 57
Składniki
Marchewkę gotujemy, studzimy i kroimy w kostkę. Masło ucieramy na pulchną masę, mieszamy z marchewką i ogórkiem, także pokrojonym w kostkę.
Okrojone ze skórki kromki chleba tostowego rozkładamy w kształt prostokąta na lekko natłuszczonej masłem i posypanej makiem folii spożywczej. Chleb smarujemy śmietaną, przykrywamy drugim kawałkiem folii i lekko wałkujemy wałkiem do ciasta.
Zdejmujemy wierzchni kawałek folii, na tostach układamy plastry szynki, które smarujemy przygotowanym masłem.
Roladę, ściśle owiniętą folią, wstawiamy na godzinę do lodówki.
<strong>Czas przygotowania 90 minut. Cena jednej porcji około 1,40 zł.</strong>Źródło: Rewia