Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruchutkie, bardzo proste w przygotowaniu rogaliki z marmoladą z owoców leśnych i wiórkami kokosowymi.
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 157
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 313
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 18
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 117
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 157
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 313
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 18
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 117
Składniki
Do garnka wrzucamy owoce leśne, zasypujemy cukrem i odstawiamy na 60 minut, aż puszczą sok
W misce ubijamy masło i kremowy serek. Następnie wsypujemy mąkę pszenną, 1 łyżeczkę soli i wyrabiamy ciasto. Przenosimy ciasto na folię spożywczą, starannie owijamy i wkładamy do lodówki na 2 godziny.
Gotujemy na niewielkim ogniu owoce leśne przez około 30 minut i blendujemy do uzyskania jednolitej konsystencji. Odstawiamy do ostygnięcia i wkładamy do lodówki na 60 minut.
Schłodzone ciasto dzielimy na dwie części i na blacie rozwałkowujemy jedną część na duże cienkie koło. Następnie rozprowadzamy cienką warstwę marmolady i posypujemy wiórkami kokosowymi. Dzielimy ciasto na trójkąty i każdy z nich zwijamy, zaczynając od brzegu. To samo robimy z drugim kawałkiem ciasta.
Przenosimy przygotowane rogaliki na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni i smarujemy rogaliki glazurą z żółtka. Pieczemy 20-25 minut.