Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Rogaliki z kremem czekoladowym"
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 54
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7149
Polecam.
Odsłon: 1647
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 81
Przepis dnia
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 54
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7149
Polecam.
Odsłon: 1647
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 81
Przepis dnia
Składniki
Podgrzej śmietankę (150 ml). Z drożdży, łyżeczki cukru i połowy śmietany przygotuj rozczyn. Przesiej mąkę, dodaj sól, resztę cukru, letnią śmietanę, 2 jajka, 50 g roztopionego masła i zaczyn. Zagnieć ciasto i odstaw w ciepłe miejsce.
Lekko ugnieć i rozwałkuj na grubość 1 cm. Na środku rozłóż ciasno cienkie plasterki masła i złóż boki. Rozwałkuj. Powtórz czynność.
Zagotuj śmietanę i dodaj pokrojoną czekoladę. Mieszaj, aż czekolada się rozpuści.
Ciasto rozwałkuj na cienki płat i wykrawaj z niego trójkąty (15x10x15 cm).Na cieście połóż łyżkę kremu czekoladowego i zwiń.
Ułóż na blasze wyłożonej papierem, posmaruj jajkiem i piecz 30 min w 180 st. C. Oprósz cukrem pudrem.
Czas przygotowania: 90 minut 196 kcal/1 sztukaŹródło: Tele Tydzień