Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Rogaliki z farszem kapuścianym"
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 57
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 68
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 73
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1111
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 258
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 57
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 68
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 73
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1111
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 258
Składniki
Ciasto: posiekaj, zagnieć gładkie ciasto. Schłodź.
Farsz: kapustę opłucz, ugotuj, osącz. Grzyby namocz, ugotuj, osącz. Cebulę posiekaj, zeszklij na oleju. Kapustę, grzyby i cebulę zmiel. Przypraw do smaku.
Ciasto rozwałkuj. Wykrój kwadraty o boku 7 cm. Ułóż farsz, zwiń. Posmaruj mlekiem, posyp kminkiem. Piecz 25 min w 180°C.
<strong>Przepis przysłała Zofia Bieniek-Pytlak ze Starachowic</strong>
Czas przygotowania 90 min, ilość porcji 10, cena za porcję 1,50 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie