Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 29
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7195
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 29
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7195
Składniki
Wykonanie: Masło utrzeć z żółtkami, dodać śmietanę wymieszaną z drożdżami, cukrem waniliowym, solą, mąką, zagnieść starannie ciasto i przenieść do lodówki na godzinę. Następnie ciasto rozwałkować na stolnicy posypanej mąką. Wycinać kwadraty, nakładać marmoladę, zwijać rogaliki. Piec w temperaturze 180 stopni przez 25-30 minut na złoty kolor. Po upieczeniu i ostudzeniu posypać cukrem pudrem.