Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Rogaliki migdałowe"
Syrop z kwiatów czarnego bzu ma piękny aromat, jest smaczny, a co najważniejs...
Odsłon: 779
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 36
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 1107
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 732
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 148
Syrop z kwiatów czarnego bzu ma piękny aromat, jest smaczny, a co najważniejs...
Odsłon: 779
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 36
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 1107
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 732
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 148
Składniki
Migdały zalej wrzątkiem, zostaw na kilka minut, odlej. Możesz czynność powtórzyć. Zdejmij skórki i zmiel w maszynce do mielenia mięsa lub zmiksuj blenderem. Mąkę przesiej, dodaj migdały, masło, posiekaj nożem. Dodaj cukier, żółtka i 5 kropli aromatu, zagnieć ciasto.
Ciasto włóż do lodówki i schładzaj przez godzinę lub dwie. Wyjmij, uformuj z niego wałeczki, potnij na mniejsze kawałki, uformuj w rogaliki. Układaj je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Piecz przez 10 minut w temp. 180°C. Wystudzone rogaliki obtocz w cukrze.
Czas: godzina.Źródło: Dobry Tydzień