Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Rogaliki francuskie z czekoladą"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 119
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 167
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 46
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 140
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 119
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 167
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 46
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 140
Składniki
ok. 40 minut • Porcja ok. 360 kcal • Koszt porcji ok. 1 zł • Przepis na 24 sztuki
Każdy płat ciasta francuskiego pokrój na sześć kwadratów, a następnie po przekątnej w trójkąty.
U podstawy każdego trójkąta połóż po kostce gorzkiej czekolady i zwiń rogaliki (dobrze dociśnij brzegi, żeby czekolada nie wypłynęła podczas pieczenia). Poukładaj rogaliki na blasze wyłożonej papierem, posmaruj je roztrzepanym jajkiem i posyp płatkami migdałowymi.
Piecz w temperaturze 180°C około 20-25 minut na złocisty kolor.Źródło: Kobieta i życie