Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 33
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 87
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 272
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 33
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 87
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 272
Składniki
Drożdże wymieszać z niewielką ilością mleka, cukru i mąki. Całość ma mieć konsystencję gęstej śmietany. Odstawić do wyrośnięcia w ciepłym miejscu.
Mąkę, margarynę, jajka i wyrośnięte drożdże zagnieść i odstawić do lodówki żeby wyrosły (najlepiej zrobić wieczorem i pozostawić na całą noc). Z wyrośniętego ciasta wałkować koła, pokroić na trójkąty na każdy dać trochę marmolady i zwijać od szerokiej strony. Surowe rogaliki moczyć w białku i cukrze. Piec na 180st.C na złocisty kolor.