Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecane dla dzieci które nie tolerują białka, ale i inni bardzo chętnie po nie sięgają. Uwaga: jeśli marmoladę zamienimy na farsz mięsny,lub grzybowy,mamy pyszny dodatek do czerwonego barszczu.
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 28
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7194
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 28
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7194
Składniki
Mix maślany wkładamy na noc do zamrażarki
przesiewam mąkę do miski, wstawiam grubą tarkę na której trę mix maślany, głęboko zamrożony.Wlewam piwo i wyrabiam na jednolitą masę. wkładam zagniecione ciasto do lodówki, na 90 minut
ciasto cienko wałkuję, kroję trójkąty i po nałożeniu łyżeczki marmolady zwijam w rogalika.pieczenie: blachę wykładam papierem do pieczenia i układam rogaliki. Pieczenie: około 35-40 minut, w temp. 180 stopni.