Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 121
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 172
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 54
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 141
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 121
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 172
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 54
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 141
Składniki
Ze skladnikow zagniec ciasto.Uformuj kule,przykryj folia i włoz do lodowki na 2 godziny.Walkuj i wycinaj kwadraty.Na rogu ukladaj po 2 lyzeczki marmolady.Roluj.Posmaruj rogale roztrzepanym jajkiem.Piecz w temp.180 st.do zarumienienia.
Zamiast marmolady mozesz nadziewac rogale bialym serem utartym lub zmielonym z dodatkiem cukru krysztalu i cukru waniliowego wg uznania.
Smacznego!