Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie są trudne lecz efekty późniejsze są rewelacyjne
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 138
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 124
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 138
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 124
Składniki
Miękką margarynę z mąką rozcieramy ręką w misce. jajka ucieramy z 4 łyżkami cukru i dodajemy do ciasta. ( najlepiej wziąć jakąś większą miskę wtedy jest po prostu wygodniej)
Drożdże z 2 łyżkami cukru rozrabiamy w ciepłym mleku i wlewamy do ciasta. ( ja zawsze lekko podgrzewam w rondelku mleko z cukrem a potem do kubka lub miseczki wkładam drożdże i zalewam je mlekiem)
Dodajemy cukier waniliowy i wyrabiamy, aż ciasto będzie odchodzić od ręki . Wstawiamy na 1 lub 1,5 do lodówki
Formujemy gałki wielkości pomarańczy. Rozwałkowujemy i smarujemy marmoladą. Każdy kroimy na 8 trójkątów i zwijamy od szerszego końca. Układamy na blasze. Pieczemy około 25-30 minut Posypujemy cukrem pudrem do dekoracji.