Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 129
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 103
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 129
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 103
Składniki
Mąkę, margarynę, śmietanę i szczyptę soli siekamy i zagniatamy.Wkładamy do lodówki na ok.30 min. Jeśli nie mamy czasu (lub chęci :) ) nie musimy.Ciasto rozwałkować, wyciąć okrąg(od talerza) i podzielić go na 4 części.Na każdą część położyć marmoladę i zwijać rogaliki.Posmarować jajkiem i posypać cukrem.Piec w piekarniku w 180-200st.ok.25 min.Rogaliki mają być rumiane.