Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świeże pieczywo na śniadanie? Proszę bardzo.... Puszyste, delikatne, mięciuchne rogale.....
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 268
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 47
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 41
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 78
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 87
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 268
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 47
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 41
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 78
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 87
Składniki
W misie wymieszać suche składniki ciasta, dodać mleko, jajka i roztopione masło. Wyrobić gładkie i elastyczne ciasto. Uformować kulę, przykryć ścierką i zostawić w ciepłym miejscu na około godzinę do podwojenia objętości.
Wyrośnięte ciasto wyłożyć na wysypany mąką blat, rozwałkować w okrąg. Ciasto podzielić na osiem trójkątów. Zaczynając od szerszego boku, każdy z nich zwinąć w kształt rogala.
Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, ułożyć na niej rogale, przykryć ścierką i odstawić na 20-30 minut do ponownego wyrośnięcia.
Po tym czasie ciasto posmarować mlekiem, posypać nasionami i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 20 minut. Studzić na kartce.