Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Przepis na pyszny chleb"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 124
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 187
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 66
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 146
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 124
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 187
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 66
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 146
Składniki
Drożdże rozetrzyj z cukrem, wlej 4 szklanki ciepłej wody. Wsyp sól, mąkę i wyrób mikserem gładkie ciasto. Wsyp pozostałe chleba i jeszcze raz dobrze wymieszaj. Dwie foremki keksowe posmaruj tłuszczem, posyp bułką tartą i napełnij ciastem.
Piecz 15 minut w temp. 200°C, przy uchylonych drzwiczkach piekarnika. Zamknij piekarnik, piecz jeszcze godzinę. Wyjmij chleby z foremek, wyłóż na deskę, aby odparował.
Porcje 15, 95 min, cena 0,50 zł, kalorie 326 kcal.Źródło: Takie jest życie