Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty domowy chleb,bez specjalnego kłopotu:)
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 89
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 2085
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 285
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 89
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 2085
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 285
Składniki
Drożdże rozetrzec z miodem i wymieszac z wodą Odstawic na chwilkę.Nie muszą rosnąc.
W dużej misce wymieszac wszystkie suche składniki.Dodac drożdże z wodą,zagnieśc tak żeby wszystko było "zabrane".Jak za suche dodac ciepłej wody.
Porcja ciasta jest na dwie keksówki 30 cm,czyli wychodzą z tej proporcji dwa chleby.Piec w nagrzanym piekarniku do 200 st godzinę.Nie czekamy aż ciasto wyrośnie tylko smarujemy górę masłem i do pieca.