Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pasta do chleba z soczewicy"
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 130
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 110
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 130
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 110
Składniki
Soczewicę ugotuj do miękkości (może nawet zacząć się rozpadać). Pokrojone cebule podsmaż na oleju. Do cebuli dodaj obrane lub dokładnie umyte pieczarki i smaż, aż zmiękną. Pod koniec smażenia dodaj imbir (mielony lub świeży), czosnek przeciśnięty przez praskę.
Połącz jeszcze ciepłą soczewicę z zawartością patelni i zblenduj. Dodaj czarnuszkę i ewentualnie majeranek. Dopraw solą i pieprzem. Podawaj na grzankach lub zwykłym pieczywie (możesz dodatkowo posypać czarnuszką).Źródło: Świat kobiety